Sivu 1/1

Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 08:06
Kirjoittaja Merihemmo
Olen väsäämässä ensimmäistä alumiinijalustaani. Nyt on kehikko paukuteltu kasaan ja aloin pohtimaan, että täytyykö tuota kansilevyä sen kummemmin kiinnittää alumiinikehikkoon (esim. ruuveilla). Äkkiseltään tuntuisi, että kyllä se siinä pysyy kun vaan pudottaa kehikon päälle. Kertokaahan alumiinijalustojen omistajat kuinka teillä on.

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 08:28
Kirjoittaja Dnoob
Kyllä mie laittasin ruuveilla kiinni.

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 10:16
Kirjoittaja pekkara
Ruuvien puolesta minäkin. Kitkaa joka paikkaan kaiken varalta. Jostakin kumman syystä muutaman sadan kilon möhkäle alkaa liukua itsekseen johonkin suuntaan, vaikka kuinka olisi laittavinaan sen vaateriin. Entä onko sulla säädettävät jalat? Itse laitoin (väärin) tassujen ja parketin väliin juuri sopivan kokoiset muovisuojat (sellaiset tarrakiinnitteiset), muuta jo täyttöä seuraavana päivänä systeemi oli kävelemässä pois niiden päältä. Ei kun tunkilla ylös ja tilalle monta numeroa suuremmat. Nyt pysyy, mutta olisihan sen voinut tehdä ensimmäiselläkin kerralla.

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 15:19
Kirjoittaja Merihemmo
Ok, kiitos näistä näkökulmista. Taidanpa sitten päsäyttää siihen ruuvit samalla kun vetelen tuon taustavanerijäykisteen kiinni jalustaan.

Mulla on kanssa säätöjalat jalustassa. Olen rakennellut altaan alle vanerista kaukalon 75mm korkeilla reunoilla, joka on maalattu ulkopuolelta höyryavoimella märkätilamaalilla ja sisäpuolelta käsitelty lattia-epoksilla. Lisäksi kaikki saumat on liimattu ja tiivistetty silikonilla. Meinaan upottaa kaukalon parkettiin betonilaatan muovin päälle ja laittaa sitten kaukaloon vesivahdin mahdollisten vuotojen varalta. Olen myös ajatellut, että kaukalo toimisi hyvin roiskevesisuojana. Jalusta tulee siis tämän kaukalon päälle ilman sen kummempia tassujen muovisuojia tms.

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 19:52
Kirjoittaja Kalakaverit
Ikinä en ole levyjä kiinnittänyt tai nähnyt, että niin tekisi muutkaan. Mitään estettä sen kiinnittämiseen ei tietenkään ole, tukeehan se muuten huojuvaa kehikkoa aika kivasti mutta ei se allas levyineen sieltä päältä mihinkään luiskahta ilmankaan.

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnitys

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 20:02
Kirjoittaja Dnoob
Mulle tuli kehikko alustalevy ruuveilla kiinnitettynä. Tukevoitti merkittävästi kehikon yläosaa. Pakkohan ei ole tietenkään, mutta ei siitä haittaakaan ole. Päinvastoin :)

Re: Alu-jalustan kansilevyn kiinnityt

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 22:58
Kirjoittaja pekkara
Kalakaverit kirjoitti:Ikinä en ole levyjä kiinnittänyt tai nähnyt, että niin tekisi muutkaan. Mitään estettä sen kiinnittämiseen ei tietenkään ole, tukeehan se muuten huojuvaa kehikkoa aika kivasti mutta ei se allas levyineen sieltä päältä mihinkään luiskahta ilmankaan.

Ei luiskahda mutta liukuu, eritysesti altaan ja alle laitetun solumuovin kesken. En uskoisi ellen olisi nähnyt omassa olohuoneessa. Kun vaiva on vähäinen, tosiaan kannattaa ruuvata kansilevy kehikkoon. Ja laittaa kitkaa sen, solumuovin ja altaan väliin.