Sivu 1/1

Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 30 Elo 2015 13:08
Kirjoittaja nikonu78
Tuo rikkaruoho villiintyy aina vaan pahemmin. Nyt järkeviä keinoja tarvitaan millä hallita kyseisen riesan leviämistä. Kaikkea on mahdotonta saada pois altaasta koska xeniaa on lähes joka kivessä. Keinoina olisi dippailla pienempiä päällä olevia kiviä xenian kohdalta kiehuvaan veteen ja hankkia Pyramidiperhokala popsimaan xeniaa. Mitä muita konsteja olisi? Koitin haulla ja nettikin on väärällään kaikkea kalkkivesi ruiskutuksista lähtien. Nyt hyvät neuvot on tarpeen.

Re: Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 30 Elo 2015 21:32
Kirjoittaja SKMake
Itse otin pieniä ryppäitä pois siten, että lekkasin ensin tyvestä poikki ja kalkkitahnalla voitelu sen päälle mitä kiveen jäi. Poistelin pieniä määriä kerrallaan ja ihan OK tuloksia sain mielestäni aikaan. Sanovat, että pelkkä leikkely tai harventaminen yms. vain villitsee kasvua. Tein kaikki harvennukset suoraan altaassa poistamatta kiviä.

Re: Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 31 Elo 2015 04:18
Kirjoittaja nikonu78
Mistä tuota kalkkitahnaa voi ostaa vai teitkö itse jotenkin?

Re: Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 02 Syys 2015 13:36
Kirjoittaja SKMake
Tahnaa voi tehdä itse sekoittamalla kalsiumhydroksidijauhetta ja hieman vettä. Lopputulos pitäisi olla sellaista hammastahnan tapaista.

En ole varma voiko valmista tahnaa ostaa kaupasta, mutta esim. Grotech Aiptasia X on pullossa litkua, joka muuttuu kivasti hieman paksummaksi käytettäessä. Ei siitä ihan tahnaa tule, mutta paksumpaa.

Näistä kahdesta ostaisin kalsiumhydroksidijauhetta, siitä saat tahnat ja voi tehdä kivasti kalkkivettä. Hintakin on aika kohdillaan.

Re: Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 02 Syys 2015 18:13
Kirjoittaja nikonu78
Joo kalsiumhydroksidijauhetta mulla löytyykin. Mistään vaan ei tahtonut löytyä ohjeita tahnan tekemiseen. Kiitos :)

Re: Xenia valtaa altaan.

ViestiLähetetty: 23 Syys 2015 19:18
Kirjoittaja Kalakaverit
RedSean Aiptasia-X on huomattavasti turvallisempi käyttää kuin hydroksidi. Toimintaperiaatekin on toki erilainen eikä ongelmia myrkytyksistä tai vesiarvo vaikutuksista tule sen kanssa.
Aiptasiaan tehosi hyvin ja vielä pitäisi testaa mitä tuollaiset rikkaruohokorallit siitä tykkää.