Sivu 1/1

Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 16 Loka 2015 17:11
Kirjoittaja Galeos
Eli Ciliopagurus strigatus syö hydroideja. En ole moisesta ennen kuullut, joten varmaan on jollekin muullekin uutinen. Kuvakin olisi, mutten jaksa pienennellä.

Re: Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 16 Loka 2015 17:17
Kirjoittaja Dnoob
Mistä tuo päätelmä? Onko omakohtainen kokemus vai tekstilähde?

Samasta elukasta löytyy myös tällainen:

Aquarium owners may like to use the halloween hermit crab because it is visually unlike other aquarium cleaning crabs. It can eat any left-over food that settles along the bottom, sifts through the sand which aerates the aquarium substrate and is well known to eat cyanobacteria, unsightly brown bacteria, and filamentous green algae efficiently. However, because it can become aggressive towards other tank animals and may even kill fish and other invertebrates, it is wise to feed it meats, such as clams, mussels, scallops and shrimp along with various vegetation. Overall, it can support a healthy aquarium environment.

Minun listalla menee NoNo osastolle.

Re: Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 16 Loka 2015 17:37
Kirjoittaja Galeos
Eipä ollut munkaan hankintalistalla, mutta sain sen vahingossa Paguristes cadenatin sijaan. Ja tiedän siksi, että se syö sitä tälläkin hetkellä :)

Re: Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 16 Loka 2015 17:41
Kirjoittaja Galeos
halloween.jpg
halloween.jpg (146.31 KiB) Katsottu 7482 kertaa


Tuossa on kuva. Hydroidit on hiukan huonosti tunnistettavissa, mutta ravun takana näkyy muutama suu ja isossa möykyssä näkyy keskellä sekä vasemmalla suu. Ravun alla on tyhjäksi syöty alue.

Re: Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 17 Loka 2015 18:16
Kirjoittaja Rapide
Akvaariolinnaan oli tullut noita tällä viikolla, jos joku haluaa kokeilla.

Re: Ciliopagurus strigatus vs hydroid

ViestiLähetetty: 17 Loka 2015 19:18
Kirjoittaja Galeos
Nätti rapu, mutta kasvaa tosi isoksi ja kannattaa huomioida, että on kuoren suhteen erikoistunut kapeasuuaukkoisiin. Ei vissiin ole niitä kaikkein riuttaturvallisimpia, mutta niinhän kaikista ravuista sanotaan. Minun puolestani saa olla altaassa. Erakot ovat olleet tähän saakka vain positiivisia yllätyksiä. C. eleganskin kun popsi kuplalevät. Ehkä ruokin liian vähän? NOT!
Asiasta toiseen, noi hydroidit ovat olleet jo vanhassa altaassa, eikä niistä mitään ihmeempää vaivaa ollut (siksi en niitä vaivautunut poistamaankaan), kunnes tähän uuteen altaaseen siirryttäessä alkoivat levitä. Aloin jo valmistelemaan torjuntatoimia, mutta asia siis hoitui näin. Tuo rapu tosiaan putsasi kiven täysin. Ei jäänyt yhtäkään jäljelle. Nuo hydroidit eivät kuitenkaan siis näytä lisääntyvän kaikissa olosuhteissa. Vedessä oli nyt oikeastaan kaikkea: fosfaattia, piitä, rautaa, typpeä eri muodoissa. Onko huonot vesiarvot syynä leviämiseen vai joku muu? Onko muilla tietoa tai kokemusta.