Suolaton suola ja sen annostelu

NO3 , 53mS , NaHCO3 , NH4 , 35ppt , 2,5-4meq/l (7-11dKH)
Vesikemia on tärkeä osa merivesiharrastusta ja tietoa siitä löydät täältä.

Suolaton suola ja sen annostelu

ViestiKirjoittaja Dnoob » 26 Huhti 2015 05:26

Nyt täytyy vanhan nöyrtyä tietämättömyyden edessä. joskus vuosia sitten yhteen altaaseen dosasin myös suolatonta suolaa hatusta revityin annoksin. En huomannut mitään eroa altaassa, vaikka lopetin käytön.

Nyt teille, oi kaikkitietävät oraakkelit: Mikä on suolattoman suolan oikea annos vuorokaudessa / litra (kaikki vastaukset tähän on yhtä oikeita?) , kuinka sen vaikutus mitataan (Ei voi mitata). Tiedän kyllä mikä sen funktio on ja miksi pitkien vedenvaihtovälien kanssa sitä olisi lisättävä altaaseen. Mutta onko nyt kyse siitä, että sitä laitetaan, kun eräs herra balling on niin opukseen kirjoittanut? Pieni Pertti Perusinsinööri sisälläni huutaa, että älä hyä mies mene paneen altaaseen mitään lisäaineita, jos et voi sitä vaikutusta mitata tai edes omista viitteellisiä annoskokoja.

Nimimerkillä: suola ilman suolaa pussissa ja vapaa kanava.
Käyttöohjeet on nössöjä varten. Ei tiedolla, Ei taidolla vaan Tuurilla! Keskinkertaista harrastamista ja ekokatastrofeja pitkän kaavan mukaan..
Dnoob
*Purskulaattori*
 
Viestit: 1186
Liittynyt: 14 Elo 2011 19:48

Re: Suolaton suola ja sen annostelu

ViestiKirjoittaja Ramihu » 26 Huhti 2015 20:57

Ymmärtääkseni! Huom korjatkoon joku jos olen väärässä!
NaCHO3 kulutus viittaa, että vedestä kuluu ravinteita (on se sitten calcium tai jokin muu) ja KH laskee. NaCl vapaa suola sisältää nuo kaikki ravintoaineet, (mitä valmiissa suolaämpärissä ostaisit) mitkä yleensä on suolapurnukan kylkeen pienellä printillä lisätty. Ja se tulis suhteuttaa yllämainitusti kulutukseen.
Näitäkin voi mitata testeillä mutta suurimpaan osaan ei ole tippatestereitä, joten testaus ei taida ihan perus pulliaisen kotilabrassa onnistua.

Kuitenkin eri valmistajien ohjeita kun olen selaillut ballingin alotettuani huomasin yhtäläisyyden, että tuon NaCl vapaan suolan dosaus on n.400% jauheen grammaoina mitattuna verraten NaCH03 (tai kylläisenä nesteenä 110%)
Eli jos Alkaliniteettia dosaat 100ml päivässä niin silloin 110ml NaCl vapaata suolaa nesteinä.

Aquacalculatorista vielä heitin parit testit.
-> tuolta determine Ca/alk/mg consumption osiosta (250l testi allas)

Syötin kulutukseen ca 10mg/l, alk 2 *dH ja mg 10mg/l
päivitteäinen ylläpito olisi kylläisinä nesteinä CaCl2 11ml, NaCHO3 158ml, MgCl2x6H20 21ml ja NaCl vapaa suola 179ml

vaihtelemalla Mg ja Cl kulutusta ei vaikuttanut NaCl vapaan suolan dosaamiseen, mutta Alkaliniteetin dosaus menee täysin käsikädessä NaCl vapaan suolan kanssa tiettyyn pisteeseen. Aqua calculator ehdottaa 113,5% kun alkaliniteetin kulutus alle 3,5*dH per päivä. jos menee sen yli, aqua calculator syötti jatkuvasti NaCl vapaan suolan lisäykseen tuon saman 352ml/päivä. oli sitten Alkaliniteetin kulutus 3,6 tai 40.

Toivottavasti tästä apua.
Ramihu
 
Viestit: 126
Liittynyt: 15 Elo 2014 21:58
Paikkakunta: Kirkkonummi


Paluu Vesikemia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron