Kirjoittaja Aqualung » 01 Loka 2012 11:43
Eipä kai se bakteeripitoisuus nyt varmasti kovin mitattavasti kärsi siitä korkeammasta suolapitoisuudesta. Kuitenkin kun se suolapitoisuus on sitten kypsytyksen jälkeen korkeampi, niin voisi kuvitella olevan ihan hyvä totuttaa kivi eliöstöineen suoraan siihen tavoitearvoon ja pitää tasaisena arvot. Matalampi lämpötilakaan ei suoraan lisää veteen sitoutuneen hapen määrää, vaan parantaa ainoastaan redox arvoa (happipotentiaalia), ja tässäkin näkisin tärkeämmäksi (omaa mielipidettä) ylläpitää tasaista tavoitearvoa lämmön suhteen ja pitää huoli veden hyvästä kierrosta hapen sitouttamiseksi veteen ja sen toimittamiseksi bakteeristolle kiviin yms koloihin.
Ja näitä Ameriikan oppeja kun tässä nyt on käsitelty, niin onkos ihmisillä mielipiteitä vaahdottimen käytöstä kysymisen aikana. Kun monissa lähteissä suositaan metodia jossa skimmeri ei ole toiminnassa kypsymisen aikana (bakteeristolle maksimi määrät ravintoa ilman että sitä poistetaan vedestä erikseen) ja kypsyttelyn päätteeksi suoritetaan massiivinen vedenvaihto ja lyödään allas tulille kaikkineen. Tämä luonnollisesti vain hiukan pienempien altaiden kohdalla. Niin ja valoja pidetään pimeänä tai vain muutamia tunteja vuorokaudessa estämässä levien kasvua.
140x70x55 (+ muutama elintoimintojen ylläpitoon kytketty allas) ja 125x40x45