Suolasuuden sekavuus

NO3 , 53mS , NaHCO3 , NH4 , 35ppt , 2,5-4meq/l (7-11dKH)
Vesikemia on tärkeä osa merivesiharrastusta ja tietoa siitä löydät täältä.

Re: Suolasuuden sekavuus

ViestiKirjoittaja Akutila » 23 Marras 2012 21:43

Samigo kirjoitti:
Akutila kirjoitti:
Samigo kirjoitti:
Akutila kirjoitti:
SKMake kirjoitti:Muistat vain seurailla tätäkin arvoa, kun se tuppaa kuitenkin hiipimään hiljakseen alaspäin.

Tai ryntäilee ylöspäin jos käyttää balling-menetelmää ja litkuja menee litrakaupalla. Meillä saa tuon tuosta olla korvaamassa osaa altaan vedestä makealla vedellä.


Mites tämä on mahdollista niin, että samalla Ca, alkaliniteetti ja Mg pysyy asiallisissa rajoissa? Käytätkö mineraalisuolakompensointia?


Kalsiumkloridin liuetessa veteen, se "pilkkoutuu" kalsium- ja kloridi-ioneiksi. Eliöstö käyttää kalsium-ionin, mutta kukaan ei käytä kloridi-ionia. Sama käy natriumvetykarbonaatille; eliöstö käyttää karbonaatti-ionin, muttei natrium-ionia. Tästä jää jäljelle siis liuennutta natriumkloridia, eli ruokasuolaa ja tämähän näkyy saliniteetin nousuna. Ja pelkän ruokasuolan lisäyshän taas kallistaa ionitasapainoa ja sen oikaisen lisäämällä natriumkloridivapaata merisuolaa.


Vesikemia tuolta osin oli tiedossa mutta et siis poista kierrosta vettä sitä tilavuutta, jonka dosaat NaCl-vapaata suolavettä? Toisaalta saman asian se makean veden lisäys taitaa ajaa mutta tuntuis, että silloin joutuu mittailemaan suolapitoisuutta useammin. Eipähän sekään tietty iso vaiva ole mutta kunhan jäin miettimään :)

Vaahdottimen mukana poistuu osa suolavedestä ja sen veden suolapitoisuutta en ole määritellyt. Kuten en myöskään NaCl - vapaan suolaveden "suolapitoisuutta", joten en pysty suoraan siitäkään laskemaan poistettavan akvaarioveden määrää. Resepti on siis Tatu Vaajalahdelta kopioitu. Näen helpommaksi silloin tällöin kurkkia suolapitoisuutta, koska sen muuttuminen ei tässä haarukassa stressaa eliöstöä.
Akutila
 
Viestit: 191
Liittynyt: 14 Elo 2011 17:50
Paikkakunta: Tampere

Edellinen

Paluu Vesikemia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron