Sivu 1/1

Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 22 Maalis 2013 16:06
Kirjoittaja Aurum
Yhdistelmäpakkaus jossa mukana Bio Digest ja Stop Ammo, tarkoitettu altaan perustamiseen. Tämä tuote
Tuotekuvauksessa luvataan hurjia: " Akvaario on valmis kaloille n. 4 tunnissa (makeavesi) tai 12 tunnissa (merivesi)."
Onko kukaan testannut tätä uuden altaan kanssa? (Ei siis altaanvaihto operaatiossa)
Lisäksi mainitaan, ettei tuote toimi kovin hyvin kalattomassa kypsytyksessä. Makeanveden puolella tätä on paljon kehuttu, mutta itseäni hiukan arveluttaa. Onko aine turhaa jos ei niitä kaloja heti halua altaaseensa laittaa?

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 22 Maalis 2013 19:29
Kirjoittaja SKMake
Elävästä kivestä kuolee ja mätänee aina jotain allasta startatessa ja siksi sinne ei mitään kaloja tarvitse laittaa. Jos haluaa, että mätänemistä tapahtuu viimeisenpäälle voi laittaa vaikka vähän kalanruokaa sekaan. Kuivilla kivillä startatessa saa homman sujuvasti käyntiin bakujen avulla. Niihän nuo sanoo, että levävaiheet jää lyhyemmiksi tai lähes olemattomiksi bakujen avulla. En kommentoi mitään tuollaisesta 12h aikarajasta, muuta kuin että nopeaa on jos todella pitää paikkansa. Eikös ne hyvät asiat aina pitänyt tapahtua hieman hitaasti :)

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 22 Maalis 2013 20:32
Kirjoittaja Iipuli
BioDigest ajoi täällä saman asian.
Nano ja 270l laitettiin sillä käyntiin. Käytin myös altaan muuton yhteydessä ja aion laittaa nytkin rempan päätteeksi.

BTW....Bakteerivalmisteet kannattaa laittaa illalla vasta, kun valot on sammuneet. Joku biologiasta ymmärtävä sanoi joskus, että ne bakteerit pysyy paremmin hengissä näin.

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 22 Maalis 2013 22:49
Kirjoittaja ilari
Valoista en ole kuullut, mutta skimmeriä ei varmaan ainakaan kannata päällä pitää... :lol:

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 23 Maalis 2013 07:33
Kirjoittaja Rapide
Skimmeriä ei kannata laittaa jos altaassa ei ole suuriä määriä liuenneita proteiineja, eli siis pa*kaa...
Sinänsä mikrokuplat ei kerää mukaansa samalla tavalla muuta, kuin vedessa olevaa valkuaisainetta, mutta jonkinasteisesta mekaanisestakin suodatuksesta sen kohdalla voidaan kyllä puhua. Eli samantien kannattaa tuossa vaiheessa pitää pari päivää pois päältä, tuskinpa se haittaakaan.

Tuohon kahdentoistatunnin lupaukseen... Vesi ei siis ole enään tappavan myrkyllistä siinä vaiheessa, kun tuote sitoo/hajoittaa/mitä-nyt-tekeekään ammoniumille. Se ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että deni-bakteeristo olisi sillä siisti, ja valmis ylläpitämään jatkuvaa typpikiertoa.
Typen koertoa voi auttaa erilaisilla sitovilla ja hajoittavilla valmisteilla, mutta todellisen luonnollisen denitrifikaation käynnistymiseen ja toimimiseen voi mennä kuukausia, koska deniin vaaditaan sekä aerobisia että anaerobisia bakteereita. Uudessa altaassa ei juuri noita hapettomia alueita vielä ole...
Sen lisäksi, että laittaa balteeriymppejä, kannattaa bakteereita myös ruokkia. Ei kalanruualla, vaan nestemäisellä hiilellä. Ei ne mitään partamonneja ole ;)

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 23 Maalis 2013 22:46
Kirjoittaja SKMake
Voihan sinne Vodkaa tai sokeria laittaa. Tosin molemmat olen jättänyt suosiolla vain harrastajan käyttöön :geek:

Re: Prodibio Start up

ViestiLähetetty: 25 Kesä 2014 07:14
Kirjoittaja Dnoob
Mainasin tätä tuomiopäivän ainetta holvata altaaseen. Katsotaas, kuinka startti kuolleen ja elävän kiven kanssa nopeutuu.