Sivu 1/2

Petola vol.2

ViestiLähetetty: 12 Helmi 2014 08:54
Kirjoittaja vici84
Kuten aina niin allaskoko kasvaa taas :)

Nyt meni niin että keittiöremontin yhteydessä alettiin miettiä vaimon kanssa petolan siirtoa keittiöön. Eihän se nykymuodossa olisi ajanut asiansa "sisustusakvaariona" niin päätettiin että tulee uusi allas tilalle.
Uusi petola ottaa vettä sellaiset 340l ja ala-allas 100l.

Tekniikasta:

Kiveä noin 20 - 30kg riippuen millaiseen aquascapeen päädytään
Skimmausta tulee hoitamaan Bubbleking supermarines 250 (joo tiedän että on vähän järee peli tähän altaaseen mutta ei ainakaan ole liian pieni)
Nostopumppuna vaatimaton Aquabee 2000-1 ja siihen 36W uv kytketty (altaaseen ei tule koralleja niin uv saa olla päällä 24/7)
Hiiltä ja fosfaatinpoistajat passivisena pusseissa
Streamitehoa noin 12 000l/h
Valoa 120w led (50/50 blue & white)
Mahdollisesti pellettireaktori joskus jos näyttää siltä että ravinteet karkaa käsistä.

Koska tällä kertaa oli paljon aikaa suunnitteluun ja toteuttamiseen niin asiat tuli ehkä tehtyä enemmän oikein kun ensimmäisten altaiden kanssa.
Jalustan tein itse 40 x 40 raudasta 2mm seinällä, tämäkin ehkä liian rajua mutta ainakin kestää ;)

Allas on nyt putkitusta, vettä ja syöttöluukkua vailla valmis ja pakko myöntää että olen positiivisesti yllättynyt siitä miten allas "sulaa" tohon meidän keittiön nurkkaan.

Teaserkuva siitä mitä on tulossa

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 14 Helmi 2014 13:01
Kirjoittaja vici84
Nyt on vedet ja tekniikka paikallaan,kierrossa myös osan kivistä noin. 10kg.

Aamulla oli yllättäen vettä lattialla kun skimmeri flippas ja puski vettä kuppi täyteen ja siitä sitten roiski yli ja seinien kautta lattialle. Suurimmilta onnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin koska onneksi tarkistin kaikki ennen kun kotolta lähdin. Nyt on tilattu pleksiä mistä ajattelin tehdä kuution skimmerkupin ympärille roiskesuojaksi. Ehkä turhaa koska syyllinen on allekirjoittautunut kun säädin skimmerin väärin. Säädin skimmerin kiertoa ulkomuistista ja upsista niin vedenkierto oli 1000l tunnissa enemmän kun pitäis :oops: virheistä oppii ja toivottavasti ei satu enemmän haavereita.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 14 Helmi 2014 22:59
Kirjoittaja Kalakaverit
Tuosta tulee kyllä hieno. Tyylikäs rakennelma jo nyt.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 15 Helmi 2014 12:32
Kirjoittaja vici84
Nyt on osat paikallaan. Vielä puuttuu 10-20kg kiveä ja hiekat.
Pari yleiskuvaa keittiöstä :D Pakko myöntää että mahtava kokonaisuus tästä tulee.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 15 Helmi 2014 18:10
Kirjoittaja EmHoo
Ruokapöydän äärellä allas on just hieno! Itseäni ihan vähän välillä harmittaa, ettei tullut vaihdettua altaan paikkaa samalla kun allas vaihtui. Mutta se olisi kyllä hankaloittanut kulkemista, joten parempi varmaan kuitenkin näin.

Mutta on kyllä tosi kaunis kokonaisuus tuo! Ja hienoa, kun ihmiset osaavat itse tehdä käsillään. Siitä olen kade, sekä itseni että mieheni puolesta :-)

M.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 15 Helmi 2014 20:48
Kirjoittaja vici84
Kiitos, kehut oikein nöyräksi vetää :oops:
Helpottahan se kun veli on puuseppä ja kaveri hitsaaja. Ilman heidän opstusta olisin kyllä hakusessa näitten hommien kanssa.

Toi kehikon tapetoiminen oli ihan ylivoimaveto, toimii ihan älyttömän hyvin ja sulautuu mahtavasti tohon kulmaan.

Altaaseen tulee muuttamaan zebra mureena ja volitans simppu :shock:, + petola 1ösen perhokala. Muut alueet tulee täyttymään pehmeistä koralleista.
Jos jollain on tarjolla pehmeitä ja levyvuokkoja niin yv:tä tulemaan.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 15 Helmi 2014 22:34
Kirjoittaja Osprey
On muuten todella hieno. Hyvä veto integroida allas sisustukseen. Tuonne varmaan meni ne kivet, mistä kävin osan ostamassa pois?

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 15 Maalis 2014 21:10
Kirjoittaja vici84
Petola vaihtoi suuntaa ja on nyt kovaa vauhtia menossa riuttamaiseen meininkiin.

Tänään tuli karkkia altaaseen kun sinne muutti centropyge potteri, riuttahummeri ja pieni (10kpl) jengi cromiksia.
Riuttaallasta oli pakko karsia ja koralleja tuli heitettyä tähän altaaseen kanssa aika isolla kädellä. Katsotaan mitä tästä vielä kehittyy.

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 31 Touko 2014 08:47
Kirjoittaja vici84
Nyt on menny noin 5kk ja pahimmat levävaiheet ovat ohitse. Hyvässä balanssissa on allas kyllä nyt, ballingia aloitettu 2kk sitten ja rytmi alkaa löytyä. Korallit kasvaa ihan ok vauhtia vaikka valoa ei ole kuin 0.4w/litra. Vettä olen vaihtanu vain 2 kertaa 5kk aikana mutta eipä ole tarvetta ollu kun arvot pysyy ja eläimet viihtyy.

Eläimiä mitä tässä altaassa on:

10 cromista
1 kuuperho
1 potteri herttua
1 salarias
2 puhdistajarapua
1 hummeri
1 gigant turbo
3 normi turbo
1 isa Erkko
1 sininen lincia
1 punainen lincia
Noin 10 laija koralleja

Re: Petola vol.2

ViestiLähetetty: 03 Joulu 2014 18:56
Kirjoittaja vici84
Pakko tätäkin ketjua pitää yllä välillä :) Puolessa vuodessa kerkii tapahtumaan paljon. Skimmer tuli vaihdettua pikkasen pienempään, Deltec 1455 pyörii nyt bubblekingin tilalla. Olihan se ihan liian iso. Koralleja tullut jokunen lisää ja vanhat kasvanut melkein samaa vauhtia kun toisessakin altaassa.
Tänään muutti altaaseen jo vuodesta 2009 asti haaveena ollut keisari. Olisin halunnut Punaisenmeren yksilön mutta kun mahdollisuus oli hankkia melkein samanlainen niin oli se pakko hankkia. Tämä yksilö on Malediiveilta ja kyseessä on tietenkin merten ylivoimaisesti hienoin kala pygoplites diacanthus. Keisari saa ensin kasvaa keittiössä ennen kuin uskallan siirtää hänet olohuoneen isoon riuttaan. Positiivinen asia on että jo 20 minuuttia aklimoinnin jälkeen kala söi jo brineshrimppiä :) hyvältä näyttää alku. Centropyge potteri kävi pikkasen kiusaamassa mutta jätti hänet nopesti rauhaan kun huomasi olevansa pienempi.

Jotain kuvia nykytilasta.