Opiskeltuani hieman superfoodeista ja luonnonlääkkeistä omakohtaisiata syistä, juolahti mieleeni kokeilla myös kalojen ruokintaa tuoreilla luonnonantimilla. Suurin osa kokeilemistani kasveista ja elukoista löytyy aivan läheltä, jopa omasta pihasta. Tähän mennessä ainakin välskäreille ja kettukalalle on kelvanneet nokkosenlehdet, tuoreet nuoret voikukan lehdet ja kukinnot, ratamo (rautalehti), ketunleipä, persilja sekä ruusun terälehdet.
Kasvisten lisäksi on luonnosta pyydystetty menestyksekkäästi runsaasti isoja katkarapuja! Nämä ovat kelvanneet sellaisenaan ainakin Seeprasiipisimpulle ja Sinisäppikalalle. Myös muut ovat näitä mielellään ahmineet, mutta rostrum ja carapace (selkäpanssari) on pitänyt poistaa. Myös carapacen sisältö on maistunut, mutta tällöin on joko rostrumista pidetty kiinni ja kalat näykkineet itse, tai sisältö on puristettu ulos.
Myös erilaiset podit ja kalanpoikaset on kelvanneet koralleille ja vuokoille.
Viimeisimpänä kokeiluna keksin eilen tarjota puutarhassa runsaasti esiintyvää kotiloa.
Kuori murskaksi, liha pois ja nopea huuhtelu. Kalat menivät aivan pähkinöiksi tästä ranskalaisesta herkusta!
Seuraavaksi olisi tarkoitus koittaa marinoida kotiloita valkosipulissa ja kalaöljyssä!
Escargot valkosipulissa, kelpais isännällekkin
Lähiruokaa, sanoisin... Näillä voisi vaikka täyttää pakastinta talven varalle.
Varmasti on ravintoarvot kohdillaan!