Sivu 1/1

Pakeneva hiekka altaassa

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2016 10:20
Kirjoittaja Dnoob
Ensimmäistä kertaa minulla on altaassa tilanne, että hiekka ei pysy lasin päällä. Se pakenee aina kahdelta reunalta, vaikka siirrän sen takaisin. Onkohan olemassa jotain keinoa lisätä hiekan "tahmasuutta", että ei lähtisi pienestä virtauksesta vaeltelemaan? Toki virtauskuviolla on oma osansa. Tällä hetkellä virtaus tulee kahdesta suuttimesta pinnassa melko pistemäisenä syöksyen lasia pitkin alas hiekalle. Yksi vaihtoehto olisi rakentaa jonkinlaiset enemmän virtausta hajottavat suuttimet putkien päihin. Sen haittapuoli taas olisi se, että altaassa näkyisi enemmän putkia ja viritelmiä kun on pakko. Ärsyttää :ugeek:

Re: Pakeneva hiekka altaassa

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2016 10:52
Kirjoittaja Ramihu
Ite kokeilin muistaakseni sun ohjeiden mukasesti sekotella useampaa raekokoa, en usko että oli suurta merkitystä. Toi hienojakonen hiekka pöllys väleistä kuiteski pois. Kuitenkin sai vähä karkeemmalla pohjalasin pysymään piilossa. Sekasin nyt 0.5-1mm ja 3mm n. 10+10kg. Engineer gobyt kyllä putsailee pohjalasin esiin ennemmin kun virtaukset. Alussa toi hieno hiekka vähän pöllys pumppujen voimasta, jossain vaiheessa vaan luovutin ja annoin olla kuukauden pari. Nykyään putsaan n.2-3vk välein lapolla suurimmat kertymät ja tasottelen vähä hiekkaa ja nyt pysyy ihan hyvin.

Re: Pakeneva hiekka altaassa

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2016 11:14
Kirjoittaja Dnoob
Ennen riitti raekoon kasvattaminen ja minulla on juurikin nuita kokojan altaassa tälläkin hetkellä. Tuossa pumpussa on vain niin paljon potkua tällaseen pikkualtaaseen. Aika parantaa..

Re: Pakeneva hiekka altaassa

ViestiLähetetty: 01 Tammi 2016 13:39
Kirjoittaja Dnoob
Ongelma ratkaistu. Jaoin virtausta kolmanteen suuttimeen ja ohjasin virtausta myös etulasia kohti. Nyt on koko pintavesi liikkeessä, mutta haittapuolena tuolla on tuomonen hiton himmeli roikkumassa pinnan alapuolella :ugeek: Nyt kun olisi mustaa egg cratea saisi siihen rakennettua näkösuojan kaikille putkille, mitä altaassa näkyy.