Pieni riuttakuutio

Täällä voit kertoa allasprojektisi etenemisestä.

Re: Pieni riuttakuutio

ViestiKirjoittaja Nemo-78 » 12 Maalis 2015 20:58

No tulihan se sieltä; arvasin että nälkä kasvaa vielä sinullakin :D !
Monkä kokoluokan tankki on kyseessä?
Akvarismi on vaarallista; se vie kaiken ajan, tuhlaa viimeisetkin pennoseni ja vaatii aina lisää...
Nemo-78
 
Viestit: 400
Liittynyt: 06 Tammi 2013 15:54
Paikkakunta: Jokioinen

Re: Pieni riuttakuutio

ViestiKirjoittaja Aurum » 13 Maalis 2015 18:13

Altaan mitat: 150*60*70cm, viimeisin mitta on korkeus. Teen varmaan tälle altaalle oman ketjun kunhan keksin nimen ja saan tarvikkeet kasaan.
Aurum
 
Viestit: 195
Liittynyt: 24 Tammi 2013 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni riuttakuutio

ViestiKirjoittaja Aurum » 05 Heinä 2015 15:45

Pieni päivitys altaan tilasta pitkästä aikaa. Cyanon kanssa on ollut ongelmia kuukausitolkulla. Kivet, takaseinä ja lasit ovat ollet tummanpunaisen kalvon peitossa. Tätä kalvoa olen aina vedenvaihtojen yhteydessä imenyt pois, mutta aina se on tullut uudestaan takaisin. Alkoi jo ärsyttää todella paljon tämä tilanne.
Päätin kokeilla Aqua Mecidin Antired nimistä tuotetta, ja olen todella tyytyväinen :D Ensimmäisestä annostuksesta on nyt reilu viikko, eikä cyano ole enää kasvanut takaisin. Hiukan sitä on tuolla vielä jäljellä, mutta näin hyvää tilannetta ei ole ollut pitkään aikaan.
Aluksi korallit ja erityisesti rhodactis sp. vetäytyivät kasaan, mutta parin päivän jälkeen oli taas polyypit näkyvillä. Kaloissa en havainnut mitään muutoksia.
Seuraavaksi pitäis hankkiutua tuosta kuplalevästä eroon.
Aurum
 
Viestit: 195
Liittynyt: 24 Tammi 2013 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni riuttakuutio

ViestiKirjoittaja Aurum » 26 Syys 2015 18:00

Ennen kesälomamatkaa heinäkuussa tuli viriteltyä doseri ja aloitettua balling tässä altaassa. En tehnyt mitään tarkkoja laskelmia kuinka paljon mitäkin pitäis lisätä vaan ihan arvioimalla lähdin liikkeelle. No lopputuloshan oli, että kun parin viikon jälkeen tarkistin vesiarvoja oli kalsium ja magnesium molemmat yli testien asteikon :oops:
Tästä taas seurasi seuraava ongelma, kalsium saostui skimmeriin ja sen toiminta heikkeni selvästi (kuplia muodostui vähän ja kuppiin ei kertynyt mitään). No tästä sitten seurasi ravinteiden lisääntyminen altaassa ja ei toivottujen levin lisääntyminen. Nitraattia alkoi jälleen löytyä ja Bryopsista ilmestyi kiviin. Skimmeri meni etikkakylpyyn ja tein muutaman viikon ajan suurempia vedenvaihtoja, että sain vesiarvot paremalle mallille.
Vihreä levymontipora kasvaa turhankin hyvin ja varjostaa jo alempana olevia koralleja, pitäis siitä repiä taas osia irti. Punaiset discosomat on levinnee jokapuolelle allasta ja niistä pitäis osittain päästä eroon, en ole vaan keksinyt vielä, että miten :?: Keltaisessa Poritesissa on kudos alkanut vetäytyä korallin tyvestä. Onko ne osat liian hämärässä vai häiritseekö jokin muu asia sitä? Muuten vaikuttaa ihan elinvoimaiselta.
Aurum
 
Viestit: 195
Liittynyt: 24 Tammi 2013 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Edellinen

Paluu Allasprojektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron